Images-loading
Images

Roots van Don Bosco - Turijnreis

Images

Roots van Don Bosco

Je bent tussen 16 en 26 jaar? Je zit op een Don Boscoschool­ of je bent actief op een speelplein van Don Bosco? Of misschien ken je Don Bosco via een cursus van Jeugddienst Don Bosco? Of je vindt hem gewoon een boeiende figuur? Dan weet je ongetwijfeld dat een Don  Boscowerking niet zomaar een werking is en dat Don  Bosco veel meer is dan alleen maar een naam!

Tijdens de tweede week van de paasvakantie bezoeken we de plaatsen waar Don Bosco leefde en werkte en ontdekken we hoe hij de grote inspiratiebron werd van jouw school of werking. Een onvergetelijke week in la bella Italia met op het programma niet alleen geschiedenis en cultuur, maar ook spel, ontspanning, ontmoeting, stille momenten … Kortom: een onmisbare ervaring voor wie Don Bosco beter wil leren kennen en zijn spirit verder wil ontdekken en beleven.

Ga mee naar Turijn, naar de roots van Don  Bosco, en (her)beleef zijn verhaal.

Kostprijs: € 390

Is de deelnameprijs een probleem? Neem dan contact met ons op via dit formulier. We bekijken samen discreet wat er mogelijk is.
Wanneer en waar?

    In 2020 gaat de Turijnreis niet door.

Images

Turijn is dé bakermat
van de hele Don Boscobeweging.

In deze Noord-Italiaanse stad begon Don Bosco zijn werk voor en met jongeren. Een mooie carrière interesseerde deze arme priester niet. Hij wilde zich volledig geven voor de arme jongeren die ronddoolden in de straten van Turijn. Zijn bescheiden oratorio van het begin groeide uit tot een groot centrum, met scholen, internaten, kerken, speelpleinen … Jaarlijks bezoeken duizenden jongeren de stad van Don Bosco, om in zijn voetsporen te treden en op zoek te gaan naar zijn roots. Onmisbaar voor iedereen die Don Bosco beter wil leren kennen!

“Turijn is een leuke spirituele verslaving!”

Kirsten - Roots van Don Bosco, Turijn