Jeugddienst Don Bosco, dus

Welja, ... we zijn er immers voor "de jeugd". En dat is ruim, van 15 tot 30 jaar, alle pluimage welkom. We begeleiden je van animator tot instructor in het jeugdwerk, we geven ondersteuning aan speelpleinen. Jij engageert je in binnen en/of buitenland en leert hoe je het beste, leukste, creatiefste, zinvolste in jezelf en anderen naar boven haalt. 

En dat doen we op onze eigen 'Don Bosco'-manier: samen, vol kansen, met vertrouwen en met de occasionele hoek af. Enneu, ... hadden we al gezegd dat het ook altijd plezierig mag zijn.

Overal welkom bij Don Bosco.

Don Bosco is meer dan een naam. Het is een concept, een pedagogische aanpak die wereldwijd vertakt is in 132 landen. Don Bosco is vooral bekend om zijn scholen, maar er zijn ook jeugdwerkingen en speelpleinen die zijn pedagogische visie volgen. Er zijn wereldwijd bijna 2000 Don Boscospeelpleinen, waar jaarlijks meer dan 41.000 vrijwilligers zich inzetten. Het zijn unieke plekken waar jongeren zich thuis mogen voelen, aan de slag gaan met hun talenten, verantwoordelijkheid opnemen en waar duurzame vriendschapsbanden ontstaan.

Ben je actief in een Don Bosco-organisatie, dan maak je deel van uit van de grote Don Boscofamilie. Heb je zin in een kennismaking met andere landen en culturen ? We zetten je graag op weg en bieden jou veel mogelijkheden dankzij het wereldwijde Don Bosconetwerk.

Don Bosco wereldwijd