Images-loading
Images

Wat zijn Avondwoordjes?

Images

Poster Avondwoordjes

Jeugddienst Don Bosco heeft een nieuwe poster met een positieve boodschap klaar. Ook voor de laatste poster van dit schooljaar lieten we ons inspireren door Maria Mazzarello, die met Don Bosco de zusters van Don Bosco stichtte. “Doe wat je hart je vraagt” is gebaseerd op een van haar kernuitspraken: “doe in volle vrijheid wat de liefde je vraagt”. In deze bijzondere tijden gebruiken we natuurlijk in de eerste plaats ons verstand, maar we moeten ook ons hart laten spreken: in de solidariteit met mensen, in onze dankbaarheid naar zorgverleners, in onze creativiteit om - via allerlei alternatieve wegen - met elkaar verbonden te blijven.

Wil jij deze positieve boodschap voor jouw raam hangen?
Zo wordt een wandeling in de buurt voor voorbijgangers een stuk aangenamer en laat je hen even stilstaan bij de uitspraak “Doe wat je hart je vraagt.”

Wees er snel bij! De eerste 100 aanvragers krijgen de poster gratis toegestuurd.
Vraag jouw poster aan via dit formulier:


Je vindt nog meer posters met een avondwoordje op de Pinterest-pagina van Jeugddienst Don Bosco.

De dag afsluiten met een avondwoordje

Op de (meerdaagse) activiteiten van Jeugddienst Don Bosco hebben we de gewoonte om de dag af te sluiten met een avondwoordje. Dat is een kort verhaal, een tekst, een gedachte, een lied … dat de bedoeling heeft een bepaalde boodschap mee te geven aan de toehoorders. De traditie van het avondwoordje gaat terug op Don Bosco zelf, die elke avond afsloot met een kort woordje voor zijn jongeren. Niet alleen bij Jeugddienst Don Bosco, maar in de hele Don Boscowereld bestaat de gewoonte van het avondwoordje.

Ben je op zoek naar materiaal voor een avondwoordje of een bezinning op het speelplein, op kamp of op cursus?
Klik voor inspiratie voor avondwoordjes of volg de facebookpagina avondwoordjes.

Images

Een avondwoordje was voor Don Bosco geen lange preek of een geleerde toespraak. Een paar gebeurtenissen van de voorbije dag, een droom, een verhaal … en niet veel langer dan 2-3 minuten, meer hoefde het niet te zijn. De enige voorwaarde: je moet er een boodschap mee doorgeven. Don Bosco gaf zo vaak als hij kon zelf het avondwoordje voor zijn jongeren. En was hij eens afwezig, dan vroeg hij zijn medewerkers om de jongeren toe te spreken.

“Turijn is een leuke spirituele verslaving!”

Kirsten - Roots van Don Bosco, Turijn