Images-loading
Images

Overlegforum

Images

Online overlegforum

Jeugddienst Don Bosco volgt de ontwikkelingen omtrent de Coronamaatregelen van de Nationale Veiligheidsraad op de voet.

We namen deel aan de ‘taskforce Zomervakantie’, die vanuit de Ambrassade wordt georganiseerd. Binnen deze taskforce werden al vele bezorgdheden van verschillende jeugdwerkingen gedeeld, wat de zomerkampen en alle jeugdactiviteiten betreft. Samen met de VDS, Chiro, Kazou, Bataljong en vele andere jeugdorganisaties wordt nagedacht over een realistisch plan om de zomeractiviteiten van het jeugdwerk op een veilige en verantwoorde manier te laten doorgaan. We werkten nauw samen met de VDS aan het Draaiboek Speelpleinwerk. Dit draaiboek bestaat uit verschillende criteria die in samenspraak met Marc Van Ranst en minister Dalle werden opgesteld. Het gaat over criteria omtrent de hygiëne en social distancing, waaraan iedere speelpleinwerking zich kan toetsen. 

Tijdens een eerste overlegforum op donderdag 14 mei om 18ukregen alle Don Boscospeelpleinen en -vakantiewerkingen de kans om vragen te stellen en hun bezorgdheden te uiten.

Dankzij de straffe samenwerking tussen de jeugdorganisaties kregen we op 22 mei groen licht 🍾
Dromen van een speelpleinzomer 2020... blijft niet bij dromen!  VDS maakte een duidelijk overzicht van de maatregelen voor deze zomer. Wij steken op donderdag 28 mei om 18u. tijdens het online overlegforum de koppen bij elkaar met de Don Boscospeelpleinen en-vakantiewerkingen om een praktisch realisatieplan uit te werken.

Praktisch:  online
De speelpleinverantwoordelijken zullen een dag op voorhand een persoonlijke uitnodiging ontvangen via mail. 

Vragen? Contacteer Tim: tim.vanwambeke@donbosco.be

Wanneer en waar?

    Er zijn momenteel geen evenementen van dit type gepland.

Images

Jeugddienst Don Bosco organiseert regelmatig een overlegforum waar Don Boscospeelpleinen en -vakantiewerkingen van gedachten kunnen wisselen en expertise kunnen delen.

"Een leerzame top ervaring met nieuwe handige input en nieuwe mensen."

Jo - Cursus animator