Jeugddienst Don Bosco zoekt een stagiair(e) marketing/communicatie

Jeugddienst Don Bosco begeleidt jongeren in hun traject van animator tot instructor en bij hun inzet als vrijwilliger. Jeugddienst Don Bosco geeft vorming en ondersteuning volgens de pedagogische visie van Don Bosco. Door een plezierig engagement op te nemen in het jeugdwerk in binnen- of buitenland verwerven jongeren vaardigheden voor het leven. Jeugddienst Don Bosco wil de stem van animatoren laten horen en laten zien hoe uniek en waardevol de Don Boscosfeer is.

Ik mocht hier echt van alles doen: teksten schrijven, socialemediaposts maken, een communicatieplan opstellen, een campagne leiden en opvolgen…

Anke, studente bedrijfscommunicatie

Als stagiair(e) marketing/communicatie leer je hoe we als vzw naambekendheid proberen te verwerven, hoe we een socialemediacampagne opzetten en evalueren om deelnemers aan te trekken voor de animatorcursussen, hoe we publicaties ontwerpen en events organiseren. Wil jij een communicatiestrategie ontwikkelen hoe we animatoren warm kunnen maken voor een uitwisseling met een Don Boscospeelplein in eigen land of in het buitenland, en een visietekst verduidelijken door gebruik te maken van infographics? Bedenk je een leuke Facebookpost voor JDB On Tour? Maak je een leuke Instagramstory van een ontmoetingsmoment van Don Boscoanimatoren? Kan je een promovideo maken om internationale vrijwilligers te overtuigen? Schrijf je een vlotte webtekst? Ontwikkel en lay-out je een reflectieboekje voor vrijwilligers?

Bij Jeugddienst Don Bosco krijg je de kans om jouw talenten te ontwikkelen op de werkvloer in het jeugdwerk. We zullen je wegwijs maken en coachen, maar we luisteren ook graag naar jouw visie en staan open voor jouw frisse creatieve inbreng.

Anke: "Je allereerste stage ooit, dat is heel spannend. Voor mij was dat niet anders. Gelukkig kreeg ik de kans om mijn eerste stage hier op Jeugddienst Don Bosco te lopen, een kleine maar heel huiselijke organisatie. Als studente Bedrijfscommunicatie mocht ik hier echt van alles doen: teksten schrijven, socialemediaposts maken, een communicatieplan opstellen, een campagne leiden en opvolgen…

Ik heb hier dankzij Lindsey en haar collega’s op korte tijd enorm veel bijgeleerd over communicatie, marketing en jeugdwerk. Daar ben ik Jeugddienst Don Bosco superdankbaar voor. Simpel gezegd: stage lopen bij JDB is een echte aanrader!"

Anke Michielsen

Tracy: "Als derdejaarsstudente communicatiemanagement heb ik 3 maanden stage gelopen bij Jeugddienst Don Bosco. Ik heb tijdens mijn stageperiode heel leuke taken mogen doen. Ik mocht meehelpen met het organiseren van een evenement, ik heb een communicatie-onderzoek gedaan en aan de hand van de resultaten een communicatiecampagne bedacht. De collega's zijn tof en grappig. Ik vond het heel fijn."

Tracy Nzolani

Charlotte: "Als pas afgestudeerde communicatiewetenschapper was ik stiekem toch een beetje zenuwachtig: zou ik wel goed genoeg zijn voor het creatieve gedeelte dat bij communicatie komt kijken? Al wist ik eigenlijk heel goed van mezelf dat ik heel handig was met sociale media, apps en het in elkaar flansen van video’s en collages. 

Dankzij de ruime vrijheid die ik kreeg, ging het dan ook heel vlot om Lindsey bij te staan in het verzinnen van leuke Instagramposts en campagnes. Werken voor de Jeugddienst van Don Bosco, dat is een beetje zoals thuiskomen: altijd koffie en zakdoeken in de buurt, wifi die af en toe eens durft vast te lopen en fijne mensen om je heen die je dag een stuk aangenamer maken."

Charlotte Dupont

Nora: "De sfeer op de werkvloer van Jeugddienst Don Bosco is gewoon ideaal: geen negatieve vibes! Iedereen werkt super goed samen en je hebt eigenlijk vanaf het begin het gevoel dat je erbij hoort.

Als stagiair op de communicatieafdeling van JDB leerde ik veel bij over hoe je correct en effectief op sociale media kan communiceren, hoe je een communicatieplan uitvoert, hoe je een onderzoek doet naar je doelpubliek en een persona maakt. Ik leerde er ook veel bij over e-mailmarketing: hoe gebruik je Mailchimp om een digitale nieuwsletter op te maken. Ik kreeg hier zeer veel groeikansen. Werken bij Jeugddienst Don Bosco betekende voor mij opstaan met een glimlach, werken met plezier en de dag afsluiten met een goed geweten."

Nora

Ik stel me kandidaat.

Ik stuur een motivatiebrief met cv naar Jeugddienst Don Bosco. Ik zal worden uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek.