Images-loading
Images
Images

Dag van de Animator

Dag van de Animator

30 jul 2020

Een feestdag voor alle animatoren!

Veel jongeren kiezen er in hun vrije tijd voor om animator te zijn bij een speelplein- of vakantiewerking. De meesten doen dat zelfs helemaal vrijwillig of tegen een kleine vergoeding. Gewoon, omdat ze het belangrijk vinden om kinderen een onvergetelijke vakantie te bezorgen. Animatoren verzinnen activiteiten en speelimpulsen, bouwen decors, oefenen toneeltjes, zetten materiaal klaar en spelen (natuurlijk!). Maar ze poetsen ook de toiletten, regelen de administratieve molen, verzorgen, troosten, vegen poepen af, gaan op vorming om bij te leren en denken na over hoe het nog plezanter kan voor élk kind! Tijdens de vakanties en op vele andere momenten tijdens het jaar. Dat is wat deze animatoren doen: ervoor zorgen dat onze kinderen écht vakantie beleven! Laten we dat vooral niet vanzelfsprekend vinden!

Vele jeugdwerkorganisaties willen daarom ook al dat engagement in de verf zetten, en roepen kinderen én ouders op om op donderdag 30 juli 2020 samen ‘dankjewel’ te zeggen. Dit kan via www.dagvandeanimator.be

Deel dit event

“Het hoogtepunt van de reis was het bezoek aan de basiliek op de Becchi, waar Don Bosco geboren werd. Dat was gewoon zeer imposant.”

Wietse - Roots van Don Bosco, Turijn