Het mysterie van Valdocco

Turijnreis

Ga mee naar Turijn en beleef Don  Bosco's verhaal

31/10/2022 - 06/11/2022
Turijn, Italië

Ontrafel het mysterie van Valdocco en geef de Don Boscovibes op jouw werking een boost.


Ben jij tussen 17 en 26 jaar en actief op een speelplein of vakantiewerking van Don Bosco? Heb je ooit een animatorcursus van Jeugddienst Don Bosco gevolgd? Of is de speelplaatsanimatie op jouw Don Boscoschool jouw werkterrein? Dan weet je ongetwijfeld dat Don Bosco zoveel meer is dan alleen maar een naam!

Tijdens de herfstvakantie krijg je de kans om Don Bosco (nog) beter te leren kennen. En waar kan dat beter dan op de plaatsen waar hij zelf geleefd heeft? Het wordt een week vol spel en plezier, met actieve en rustige momentjes, met fijne ontmoetingen, indrukwekkende plekken, échte Italiaanse pizza, een geweldige sfeer … en dat alles samen met andere Don Boscoanimatoren.

Schrijf je in voor een geweldige reis.

Turijnreis
TURIJN IS DÉ BAKERMAT VAN DE HELE DON BOSCOBEWEGING

In die Noord-Italiaanse stad begon Don Bosco zijn werk voor en met jongeren. Een mooie carrière interesseerde die arme priester niet. Hij wilde zich volledig geven voor de arme jongeren die ronddoolden in de straten van Turijn. 

Zijn bescheiden oratorio van het begin groeide uit tot een groot centrum, met scholen, internaten, kerken en speelpleinen. Jaarlijks bezoeken duizenden jongeren de stad van Don Bosco, om in zijn voetsporen te treden en op zoek te gaan naar zijn roots. Onmisbaar voor iedereen die Don Bosco beter wil leren kennen!

Lenny

"Via een stadsspel leerden we de plaatsen en personen kennen die in die periode belangrijk waren voor Don Bosco. Voor wie na mij dat spel gaat spelen: Italianen kennen geen Engels, het Onze Vader is pokkenmoeilijk in het Italiaans."

Hoan

"We raakten geboeid door de verhalen over Don Bosco en over de context van de samenleving en de Kerk van zijn tijd."

De kookploeg

"De sfeer die ontstaat is niet te beschrijven en niet te vergelijken met gelijk welke reis."

zr. Princy

"Turijn is een levendige stad waar heel wat bezienswaardigheden en musea zijn. Een ideale en leuke stad dus om te flaneren door de winkelstraten. Maar ik loop toch het liefst rond in Valdocco."

Quentin

"Turijn is voor mij een heel grote bron van inspiratie en ook van kracht om in het jeugdwerk – en daarbuiten – aan de slag te gaan met kinderen en jongeren."

Ik wil graag mee naar Turijn, maar ik heb nog enkele vragen.