Roots van Don Bosco

Turijnreis

Ga mee naar Turijn, naar de roots van Don  Bosco, en (her)beleef zijn verhaal.

Momenteel zijn er geen events gepland

Je bent tussen 16 en 26 jaar? Je zit op een Don Boscoschool of je bent actief op een speelplein van Don Bosco? Of misschien ken je Don Bosco via een animatorcursus van Jeugddienst Don Bosco? Of je vindt hem gewoon een boeiende figuur? Dan weet je ongetwijfeld dat een Don Boscowerking niet zomaar een werking is en dat Don  Bosco veel meer is dan alleen maar een naam!

We bezoeken we de plaatsen waar Don Bosco leefde en werkte, en ontdekken we hoe hij de grote inspiratiebron werd van jouw school of werking. Een onvergetelijke week in la bella Italia met op het programma niet alleen geschiedenis en cultuur, maar ook spel, ontspanning, ontmoeting en stille momenten. Kortom: een onmisbare ervaring voor wie Don Bosco beter wil leren kennen en zijn spirit verder wil ontdekken en beleven.

Turijnreis
TURIJN IS DÉ BAKERMAT VAN DE HELE DON BOSCOBEWEGING

In die Noord-Italiaanse stad begon Don Bosco zijn werk voor en met jongeren. Een mooie carrière interesseerde die arme priester niet. Hij wilde zich volledig geven voor de arme jongeren die ronddoolden in de straten van Turijn. 

Zijn bescheiden oratorio van het begin groeide uit tot een groot centrum, met scholen, internaten, kerken en speelpleinen. Jaarlijks bezoeken duizenden jongeren de stad van Don Bosco, om in zijn voetsporen te treden en op zoek te gaan naar zijn roots. Onmisbaar voor iedereen die Don Bosco beter wil leren kennen!

Lenny

"Via een stadsspel leerden we de plaatsen en personen kennen die in die periode belangrijk waren voor Don Bosco. Voor wie na mij dat spel gaat spelen: Italianen kennen geen Engels, het Onze Vader is pokkenmoeilijk in het Italiaans."

Hoan

"We raakten geboeid door de verhalen over Don Bosco en over de context van de samenleving en de Kerk van zijn tijd."

De kookploeg

"De sfeer die ontstaat is niet te beschrijven en niet te vergelijken met gelijk welke reis."

zr. Princy

"Turijn is een levendige stad waar heel wat bezienswaardigheden en musea zijn. Een ideale en leuke stad dus om te flaneren door de winkelstraten. Maar ik loop toch het liefst rond in Valdocco."

Quentin

"Turijn is voor mij een heel grote bron van inspiratie en ook van kracht om in het jeugdwerk – en daarbuiten – aan de slag te gaan met kinderen en jongeren."

Ik wil graag mee naar Turijn, maar ik heb nog enkele vragen.