coronavirus

De gevolgen van Covid-19 op Jeugddienst Don Bosco

Een vraag rond de maatregelen of wil je graag iets melden? 
Neem contact op met Maarten via maarten.lens@donbosco.be, 'Maarten van JDB' op Facebook Messenger of 016 24 16 20
of Guido via jeugddienst@donbosco.be, 'Guido Stoop' op Facebook Messenger of 016 24 16 20.

Update 30 maart 2021


We maakten de belofte dat onze paascursussen sowieso konden doorgaan. Daar kwam de voorbije week flink wat kunst- en vliegwerk aan te pas om de cursussen aan te passen aan de geldende maatregelen, maar we zijn er nu helemaal klaar voor. We kijken er ontzettend naar uit om 160 jongeren te vormen tot animator, hoofdanimator en instructor. 

ANIMATORCURSUSSEN PAASVAKANTIE
Onze instructoren zullen de cursisten - helemaal coronaproof - in kleine groepen van tien begeleiden. Op 4 locaties doorheen Vlaanderen zullen de animatoren klaargestoomd worden om Don Boscoanimatoren te worden. Ook zonder overnachtingen en ondanks de strenge regels wordt het beslist een fantastische week. Ben je benieuwd hoe het eruit zal zien? Volg ons op instagram.

HOOFDANIMATORCURSUS PAASVAKANTIE
Door de strenge maatregelen organiseren we deze cursus in twee delen. Het eerste deel van 20 uur, organiseren we online in de tweede week van de paasvakantie. Via speelse, interactieve werkvormen brengen we de Don Boscovibes in iedere woonkamer.
Na het online gedeelte kunnen de cursisten op stage gaan. Het tweede deel van de cursus zal in het najaar fysiek doorgaan.

HOOFDANIMATORCURSUS PAASVAKANTIE
De hoofdanimatorcursussen die al gestart zijn, worden deels online vervolgd. In de paasvakantie gaan enkele sessies door. Het team is druk in de weer met de uitwerking van het vervolg van de cursus.

INSTRUCTORCURSUS
De cursisten van de instructorcursus zijn nog volop bezig aan hun cursus. Met nog één weekend te gaan in oktober, kunnen ze wel al hun stage doen.

ANIMATORCURSUSSEN ZOMER EN NAJAAR
De zomercursussen en de cursussen tijdens herfst en kerst staan op de website. We gaan er van uit dat we ze fysiek kunnen laten doorgaan, hopelijk ook mét overnachting.

HOOFDANIMATORCURSUS EN INSTRUCTORCURSUS NAJAAR
De nieuwe hoofdanimatorcursus en instructorcursus komt eind april online. In drie weekends worden cursisten ondergedompeld in de wondere wereld van hoofdanimator of instructor zijn. We gaan er van uit dat we ze fysiek kunnen laten doorgaan, mét overnachting.

Vorming op aanvraag

Om organisaties zo goed mogelijk voor te bereiden op hun jongerenwerking, hebben we ons aanbod 'vorming op aanvraag' ook aangepast. Meer info vind je op deze pagina


Jeugdwerkregels

Meer info over de huidige jeugdwerkregels vind je op www.ambrassade.be/jeugdwerkregels