Images-loading
Images

App Spelfiches

Images


Je bent animator op een speelplein en je zoekt nog een spel om de dag mee te beginnen Je bent mama of papa en zoekt een spel om het verjaardagsfeestje van zoon- of dochterlief mee te animeren, je bent oma of opa en wil op woensdagnamiddag een leuk spelletje spelen met je kleinkinderen, je bent leerkracht en je wil starten met speelplaatsanimatie op school,..

Dan is deze app Spelfiches echt iets voor jou!

Zoek “Spelfiches” in de App Store of op Google Play. Op deze pagina kan je ook de verschillende fiches doorzoeken.
Zoek "Games Don Bosco" en je vindt de Engelstalige App.

tekstfoto
Images

Download de gratis app Spelfiches op jouw smartphone en je hebt meteen een unieke verzameling spelen in je broekzak.

Schud met je smartphone, meteen krijg je een willekeurig spelidee. Zoek je een spel voor kleuters in de zandbak, een rustig spel voor kinderen van de lagere school, een animerend spel in het bos, een spelopdracht voor tieners, een spel voor speelplaatsanimatie op school,… selecteer eenvoudig jouw criteria en je krijgt een lijst met spelen die aan jouw wensen voldoen.

Hoe ging het spel Vlaggenroof weer? Zoek dan op de naam van het spel. Welk materiaal heb je nodig voor Blinde Boeddha? Er is regenweer tijdens de zomervakantie en je zoekt een spel voor binnen?

Met de app Spelfiches vind je meteen het spel dat je zoekt. Bewaar je favoriete spelen en zie welke spelen andere gebruikers het leukste vinden.

Jeugddienst Don Bosco ontwikkelde de app Spelfiches omdat spelen belangrijk is en omdat het bijdraagt tot de ontwikkeling van kinderen en jongeren.
Guido Stoop, coördinator Jeugddienst Don Bosco: “Het gebruik van smartphones zit in stijgende lijn. Wil dit zeggen dat we met z’n allen gekluisterd zitten aan onze smartphone? Neen, helemaal niet. We kunnen de techniek juist gebruiken om nog meer met elkaar in contact te treden. Met deze app Spelfiches willen we jongeren en ouderen snel en eenvoudig spelideeën aanreiken. Zo willen we iedereen stimuleren om meer te spelen!”

Zoek “Spelfiches” in de App Store of op Google Play. Op deze pagina kan je ook de verschillende fiches doorzoeken. Zoek "Games Don Bosco" en je vindt de engelstalige App.

Heb je zelf een spel met het speelplein ontwikkeld? 

Mail dan de speluitleg naar communicatie@donbosco.be.
Wie weet wordt jouw spel dan ook opgenomen­ bij deze unieke verzameling.

"Speelplein is zoals mijn tweede thuis."

animator - Don Bosco Oud-Heverlee