Images-loading
Images

Dag van de Animator

Images

Dag van de Animator

Niet vanzelfsprekend wat animatoren doen!

22.000 verschillende jongeren kiezen ervoor om in hun eigen vrije tijd animator te zijn op een speelpleinwerking in hun buurt. 70% van hen doet dat helemaal vrijwillig of tegen een kleine vergoeding. Gewoon, omdat ze het belangrijk vinden.

Zij verzinnen activiteiten en speelimpulsen, bouwen decors, oefenen toneeltjes, zetten materiaal klaar en spelen (natuurlijk!). Maar ze poetsen ook de toiletten, regelen de administratieve molen, verzorgen, troosten, vegen poepen af, gaan op vorming om bij te leren en denken na over hoe het nog plezanter kan voor élk kind! Tijdens de vakanties en op vele andere momenten tijdens het jaar. Dat is wat deze animatoren doen: ervoor zorgen dat onze kinderen écht vakantie beleven! Zij creëren de verhalen en herinneringen die onze kinderen later navertellen. Laten we dat vooral niet vanzelfsprekend vinden!

Een tekening als blijk van waardering

De Vlaamse Dienst Speelpleinwerk (VDS) en Jeugddienst Don Bosco roepen ouders op om samen met hun kinderen een tekening te maken en deze op donderdag 27 juli aan de animatoren op het speelplein af te geven. Een tekening als blijk van waardering voor hun enthousiasme en inzet. Ze verdienen het!

Op een gemiddelde vakantiedag is een animator 9,5 uur op het speelplein aan de slag.
Een simpele 'dankjewel' betekent voor hen zovéél.


Wie is de animator op het speelplein?

Naar aanloop van de zomer wordt regelmatig bericht over het 'tekort aan animatoren'. In één adem wordt dan wel eens gezegd dat de jeugd van tegenwoordig niet meer wil vrijwilligen. Dat moeten we ontkrachten. Nooit hebben er zoveel vrijwilligers op het speelplein gestaan als vandaag. In tegenstelling tot vroeger staan die nieuwe vrijwilligers veel minder weken op het speelplein, waardoor we gewoon meer jongeren nodig hebben. Een belangrijke nuance.

Nooit hebben er zoveel vrijwilligers op het speelplein gestaan als vandaag.
De nieuwe vrijwilliger staat wel veel minder weken op het speelplein.

Images

Maak een tekening samen met jouw kind


Beste (groot)ouder,

Donderdag 27 juli is het Dag van de Animator!

Een dag waarop we onze speelpleinanimatoren willen verrassen met zoveel mogelijk tekeningen van de kinderen om hen te bedanken voor hun inzet en enthousiasme. Ze verdienen het!

Tijdens vakanties en op vele andere momenten tijdens het jaar zetten onze animatoren zich in zodat jouw kind écht vakantie kan beleven! Zij verzinnen activiteiten en speelimpulsen, bouwen decors, oefenen toneeltjes, zetten materiaal klaar en spelen (natuurlijk!). Maar ze poetsen ook de toiletten, regelen de administratieve molen, verzorgen, troosten, vegen poepen af, gaan op vorming om bij te leren en denken na over hoe het nog plezanter kan voor élk kind!

Breng jij een tekening mee?

Images

Hoe ziet een dag van een animator er uit?

LETTERLIJK... EEN DAG VAN EEN ANIMATOR

Voor ouders (van kinderen en animatoren) is het soms moeilijk inschatten wat animatoren doen op het speelplein. En onbekend, maakt onbemind. Met dit filmpje tonen we letterlijk een dag van een animator. Wij volgden Lissa voor één dag op het speelplein van Bornem.


Images

Voor de speelpleinverantwoordelijke

Doe je mee aan de Dag van de Animator? Laat het ons weten via onderstaand formulier en bestel meteen GRATIS stickervellen (zolang de voorraad strekt) als geschenk voor je animatoren.

Kant-en-klare briefjes die je kan afdrukken en meegeven aan de kinderen en (groot)-ouders op het speelplein om hen aan te zetten een tekening te maken.
Briefje in kleur
Briefje in zwartwit
Briefje aanpasbaar

Zet jouw animatoren zelf ook in de bloemetjes. Je kan inspiratie putten uit dit lijstje met 10 ideeën.


Images

10 ideeën om jouw animatoren in de bloemetjes te zetten

Images


Een feestdag voor alle animatoren!

De Dag van de Animator is een samenwerking tussen Jeugddienst Don Bosco en de Vlaamse Dienst Speelpleinwerk (VDS).
We willen op deze feestdag alle animatoren in de bloemetjes te zetten. We willen hen de positieve aandacht geven die ze verdienen en hen danken voor hun enthousiasme en inzet voor kinderen en jongeren.

“Het verandert je leven gewoon. Je blikveld wordt er opengetrokken, je maakt er nieuwe vriendschappen - soms voor de rest van je leven.”

Rein - Cursus in Europa